Dania mięsne, Dania z drobiu, Dania z wieprzowiny

BURRITO PO MOJEMU

Chyba już zauważyliście, że nie lubię trzymać się wytyczonych schematów a tym bardziej podanych w internecie przepisów, dlatego to danie nazwałam „Burrito po mojemu”. Lubię wszystko robić na oko i dorzucać produkty takie co mi smakują lub te, które w danym momencie powinnam wykorzystać by nie zepsuły się w lodówce. Dlatego burrito po mojemu to tortilla z farszem z różności, które były w lodówce.

BURRITO PO MOJEMU:

  1. tortille pełnoziarniste (ilość zależy od Was. Z przepisu, który Wam podam wychodzą 3-4 porcje)
  2. 250g mięsa mielonego u mnie z indyka ale sprawdzi się każde inne
  3. 1 cebula
  4. 2-3 ząbki czosnku
  5. papryka czerwona i zielona
  6. kukurydza ½ puszki
  7. trochę zielonego groszku
  8. fasola czerwona ½ puszki
  9. 2 łyżki przecieru pomidorowego
  10. przyprawy: papryka czerwona, chilli, pieprz, sól

Przygotowanie farszu zaczynamy od podsmażeniu na odrobinie oleju cebuli pokrojonej w kostkę oraz posiekanego czosnku. Do tego dodajemy mięso mielone i dusimy ok 7-10min po czym po kolei dodajemy pozostałe składniki: pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i fasolkę z puszki oraz przecier pomidorowy i przyprawy. Całość dusimy do momentu, aż powstanie nam gęsty sos, farsz. Pamiętajcie aby go w trakcie próbować i doprawiać tak jak Wam odpowiada. Gdy farsz jest gotowy zawijamy go w tortillę jak nasze tradycyjne gołąbki 🙂 Gotowe 🙂

burrito po moemu

Burrito po mojemu to szybkie danie i na pewno będzie smakowało każdemu. Ja lubię takie dość mocno ostre ale pamiętajcie, że smak farszu zależy od tego jak go doprawicie 😉

SMACZNEGO 🙂

Summary
recipe image
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *