DIETETYCZNY SOS PAPRYKOWY

DIETETYCZNY SOS PAPRYKOWY Z CZERWONĄ FASOLĄ

Dietetyczny sos paprykowy z czerwoną fasolą, jest idealnym dodatkiem do mięs, makaronów czy placków ziemniaczanych. Jego konsystencja jest dosyć gęsta i zwarta, przez co można go również używać do zapiekanek, zamiast zwykłego sosu pomidorowego. Przygotowanie tego sosu nie jest trudne a smak powala na kolan, sam możesz o tym się przekonać 🙂 

DIETETYCZNY SOS PAPRYKOWY:

  1. 0,5kg mięsa mielonego
  2. 1 papryka czerwona
  3. 1/2 cebuli
  4. 1 ząbek czosnku
  5. 1 puszka czerwonej fasoli
  6. 1 domowa kostka rosołowa ( przepis TU )
  7. 2 łyżki mąki ryżowej 
  8. przyprawy ( pieprz, sól, papryka czerwona, papryka chilli )

Cebulę kroimy w kosteczkę,  razem z mięsem mielonym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, podsmażamy na patelni. Po ok 10min dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dalej smażymy. W szklance z wodą mieszamy mąkę ryżową i ok 3 łyżki papryki słodkiej, po czym wlewamy to do mięsa. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy domową kostkę rosołową, oraz doprawiamy jeszcze do smaku solą, pieprzem i odrobiną papryki chilli. Gdy sos wyda Wam się za łagodny w smaku, można dodać do niego, jeszcze więcej słodkiej papryki. Kilka minut przed końcem smażenia dodajemy, odcedzoną z wody czerwoną fasolę. Wszystko dusimy kilka minut i gotowe 🙂

DIETETYCZNY SOS PAPRYKOWY Z CZERWONĄ FASOLĄ

SMACZNEGO 🙂

Summary
recipe image
Published On

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*