GULASZ Z SERDUSZEK DROBIOWYCH

Gulasz z serduszek drobiowych na diecie? Czemu nie 🙂 Jeśli połączycie go z odpowiednimi składnikami to okazuje się, że danie z jego wykorzystaniem może być niskokaloryczne i przede wszystkim zdrowe.

Więc jeśli jesteś fanami podrobów a dbacie o linię, nie musicie się już martwić, że nie są one dla Was. To typowe danie obiadowe, które na pewno posmakuje Panom ale i Panie powinny być zadowolone.

Gulasz z serduszek drobiowych:

  1. 0,5kg serduszek drobiowych
  2. 1 duża cebula lub 2 mniejsze
  3. 2 ząbki czosnku
  4. domowa kostka rosołowa (przepis TUTAJ)
  5. 1 łyżka mąki ryżowej
  6. przyprawy: sól, pieprz, rozmaryn, odrobina papryki chilli, liść laurowy i ziele angielski

Serduszka myjemy i odcinamy z nich tłuste końcówki, jeśli to konieczne.

Gulasz drobiowy

Przekładamy podroby do dużej patelni, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podlewamy wodą, dorzucamy 2 liście laurowe i z 3 kulki ziela angielskiego, wszystko dusimy ok 1,5h, co jakiś czas podlewając wodą. Po tym czasie dodajemy domową kostkę rosołową oraz resztę przypraw. Jeśli gulasz z serduszek drobiowych wyda Wam się zbyt rzadki, można dodać do niego 1 łyżkę mąki ryżowej, by go zagęścić.

gulasz z serduszek drobiowych

Tak przygotowany gulasz świetnie pasuje do różnego rodzaju kasz ale również do ziemniaków. Ja swój gulasz z serduszek drobiowych podaję z kaszą gryczaną i moją ulubioną surówką z czerwonych buraków i cebulki. Niebo w gębie 🙂 Polecam wszystkim mięsożercom 🙂

gulasz z serduszek drobiowych

SMACZNEGO 🙂

Summary
recipe image
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*