JAGLANY BUDYŃ KAKAOWO-ORZECHOWY

Przepis na jaglany budyń kakaowo-orzechowy, to chyba najkrótszy fit przepis na tym blogu. Jednak myślę, że warty jest tego by tu gościć 🙂 W skład tego deseru wchodzi nie wiele składników, a jego przygotowanie jest banalnie proste.

Kasza jaglana jest podstawą wielu dietetycznych deserów ale też dań na słono. Więcej na jej temat możecie znaleźć we wpisie o PLACUSZKACH Z KASZY JAGLANEJ. A teraz zapraszam na pyszny jaglany budyń kakaowo-orzechowy 🙂

JAGLANY BUDYŃ KAKAOWO-ORZECHOWY:

  1. 100g kaszy jaglanej
  2. 4 łyżki prawdziwego kakao
  3. garść obranych orzechów włoskich
  4. ok 15 sztuk daktyli lub 3 łyżki miodu
  5. 1-1,5 szklanki mleka

Kaszę jaglaną gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy ją i wrzucamy do blendera. Dodajemy do niej kakao, pokruszone orzechy włoskie oraz wcześniej namoczone daktyle. Całość zalewamy 1 szklanką mleka i dokładnie blendujemy. Jeśli jaglany budyń wyda Wam się zbyt gęsty, to możecie dolać do niego jeszcze trochę mleka. Daktyle mają za zadanie posłodzić nasz budyń, więc ich ilość dobierz pod sobie. Jeśli lubisz bardzo słodkie desery możesz dodać ich więcej lub na odwrót.

Jaglany budyń kakaowo-orzechowy jest już gotowy 🙂 Prawda, że szybko się go przygotowuje? 🙂

jaglany budyń kakaowo-orzechowy

SMACZNEGO 🙂

Summary
recipe image
Published On

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*