Co jeść w pracy lub szkole, Dania mięsne, Dania z drobiu

PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PAPRYKĄ

Pierś z kurczaka faszerowana papryką to kolejna moja propozycja na szybkie, łatwe i bardzo smaczne danie obiadowe. W jego przygotowaniu nie ma nic trudnego a mimo wszystko smakuje bardzo dobrze. Więc jeśli szukasz przepisu na proste i zdrowe danie to dobrze trafiłeś 🙂 Przepis na „pierś z kurczaka faszerowana papryką” spełni Twoje oczekiwania.

PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PAPRYKĄ:

  1. pierś z kurczaka ( ich ilość zależy wyłącznie od tego dla ilu osób chcesz zrobić to danie. Ja użyłam dwóch. )
  2. ćwiartka papryki czerwonej lub żółtej
  3. ½ małej cebuli
  4. przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, papryka chilli, czosnek granulowany
  5. wykałaczki

Piersi myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacinamy wzdłuż ale tak by nie przeciąć całej piersi. Mięso nacieramy z każdej strony wszystkimi przyprawami, pamiętając również o środku. Paprykę kroimy w dość cienkie paski a cebulę w piórka, po czym wkładamy do środka piersi i za pomocą wykałaczek zamykamy mięso.

Faszerowana pierś z kurczaka

Pierś z kurczaka faszerowaną papryką pieczemy w naczyniu żaroodpornym, bez przykrycia ok 40-45 min w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół. Gotowe.

Pierś z kurczaka faszerowana papryką

Tak przygotowane mięso możemy podać z ziemniakami, kaszą czy ryżem. Pierś z kurczaka faszerowana papryką super sprawdzi się jako danie do pracy, jeśli oczywiście macie możliwość wcześniejszego jej odgrzania.

SMACZNEGO 🙂

Na blogu znajdziecie również przepis na PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANĄ PIECZARKAMI, który również Wam bardzo polecam 🙂

PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA PIECZARKAMI

Summary
recipe image
Published On

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *