PROSTY PRZEPIS NA PIECZONEGO PSTRĄGA

PROSTY PRZEPIS NA PIECZONEGO PSTRĄGA

Pstrąg to ryba, którą najczęściej przyrządzam w moim domu, w końcu Pstrąg to Król rzek 🙂 Dlatego chcę się Wam podać, swój prosty przepis na pieczonego pstrąga w piekarniku. Jak już z pewnością zauważaliście, moje przepisy nie są skomplikowane, nie dodaje do nich nich wymyślnych składników a mimo wszystko są pyszne i zdrowe. Taki jest i ten przepis 🙂

PROSTY PRZEPIS NA PIECZONEGO PSTRĄGA:

  1. 2 pstrągi (najlepiej nie za duże)
  2. 1 cytryna
  3. 2 ząbki czosnku
  4. świeży koperek
  5. sól i pieprz

PROSTY PRZEPIS NA PIECZONEGO PSTRĄGA

Pstrąga opłukujemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Środek ryby skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i wkładamy do niego pokrojoną w plasterki cytrynę, posiekany w paski czosnek oraz gałązki świeżego, zielonego koperku. Wierzch pstrąga, również skrapiamy cytryną i doprawiamy solą.

PROSTY PRZEPIS NA PIECZONEGO PSTRĄGA

PROSTY PRZEPIS NA PIECZONEGO PSTRĄGA

Tak zamarynowaną rybę odstawiamy na godzinę aby przeszła aromatem czosnku i koperku. Po tym czasie układamy pstrąga na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 180°C  i pieczemy go ok 15-20 min. 

Pstrąg z tego przepisu zawsze wyjdzie Wam wilgotny i pyszny 🙂 

PROSTY PRZEPIS NA PIECZONEGO PSTRĄGA

SMACZNEGO 🙂

Summary
recipe image
Published On
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*